Serverside caching (Nginx FastCGI, Redis page caching of LiteSpeed Cache)

Op onze performance hosting en managed servers bieden wij de mogelijkheid om serverside Nginx caching (FastCGI Cache, Redis Full-Page Cache) of LiteSpeed cache te gebruiken. 

Voordeel serverside caching

Met onze sterk geoptimaliseerde Nginx FastCGI-caching of Redis Full-Page Cache zal (zelfs als PHP niet meer functioneert) je site nog steeds geladen kunnen worden vanuit de gecachte bronnen totdat ze verlopen. Maar naast het verbeteren van de snelheid, zorgt serverside caching er ook voor dat de serverbelasting tot een minimum wordt beperkt. Dit zorgt ervoor dat we met dezelfde hardware, veel meer bezoekers kunnen verwerken. 
Ook heb je geen 'zware' (en soms dure) caching plugins nodig in je WordPress website. Geen enkele op plug-in gebaseerde oplossing (zoals Swift, WP-Rocket of WP Fastest Cache) zal ooit de prestaties van server-side paginacaching evenaren.
Het mooie van dit alles is dat wij (in tegenstelling tot veel concurrenten) geen extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van onze serverside paging caching en de Redis object caching.

Onze servers draaien standaard op Nginx en worden opgeleverd met zowel Nginx FastCGI Cache als Redis Full-page Cache aan boord.

Redis Full-Page Cache

De meeste mensen kennen en gebruiken Redis als een zeer efficiënte, krachtige, flexibele en ongelooflijk snelle objectcache voor o.a databasequery's (die bieden we ook aan). Maar wij kunnen het ook inzetten als een statische Nginx page caching-oplossing. Voor de meeste gebruikssituaties waarbij je site-verkeer niet bestaat uit duizenden gelijktijdige bezoekers en de inhoud vrij statisch is, is Redis Nginx Page Caching in de meeste gevallen de best presterende oplossing en dus activeren we dit standaard voor alle websites.

Nginx FastCGI Cache

Nginx FastCGI Cache is perfect voor websites met veel gelijktijdig verkeer (waar het een voorsprong heeft op Redis Nginx Page caching) en het is ook ideaal voor websites waar de inhoud regelmatig verandert (bijv. nieuwssites met veel reacties, openbare forums etc). Nginx FastCGI Cache beschikt over microcaching dat werkt in deze gevallen perfect omdat de cache op de achtergrond bijgewerkt wordt, telkens wanneer een bezoeker een pagina laadt, zodat alle toekomstige bezoekers de nieuwste inhoud krijgen.

LiteSpeed Cache

In sommige gevallen is LiteSpeed nog een stukje sneller dan Nginx en daarnaast beschikt LiteSpeed standaard over de alom geprezen LiteSpeed Cache en QUIC.cloud CDN. LiteSpeed kan geleverd worden op onze managed VPS. Op de meeste sites zal je het verschil in snelheid waarschijnlijk niet merken tussen onze (optimaliseerde) Nginx stack of LiteSpeed.

Kom je er niet uit? Stuur een bericht naar Webworx Stuur een bericht naar Webworx