Hostingpakket opslagruimte vol

Zit je hostingpakket (bijna) vol? Om eventuele problemen te voorkomen raden wij je aan om schijfruimte vrij te maken of om te upgraden naar een groter pakket. Bekijk de beschikbare schijfruimte van je hostingpakket.

Om te voorkomen dat je website of mailbox niet meer functioneert is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen! 

Schijfruimte vrij maken

Wanneer je grote bestanden / afbeeldingen op het hostinpakket hebt staan (van enkele MB's), kun je veel schijfruimte besparen door deze te verwijderen. Deze bestanden kunnen geupload zijn via je website, maar in sommige gevallen kunnen ze ook in één van de mailboxen op je hostingpakket staan.

Hostingpakket upgraden

Een eenvoudige en snelle manier om dit probleem op te lossen is het upgraden van je hostingpakket. Veel gebruikers willen niet zomaar bestanden verwijderen. Ook kan het soms veel tijd kosten om enkele MB's op te ruimen. En dan bestaat er altijd nog de kans dat binnen enkele weken de schijfruimte weer vol zit. Een upgrade kan binnen 10 minuten uitgevoerd worden.
Bekijk hier het overzicht van onze pakketten

E-mail opslag verplaatsen

Indien de opslagruimte op je hostingpakket voor een groot deel verbruikt wordt door je e-mail accounts kan het verplaatsen van je e-mail naar de cloud een oplossing zijn. Opslagruimte op een webserver is doorgaans stukken duurder dan de opslagruimte op een mailserver. Bij het laden van een website is de snelheid van erg groot belang dus wordt er gebruik gemaakt van moderne/snelle hardware. Bij een mailserver is opslagcapaciteit belangrijker dan snelheid.
Bedrijven als Microsoft, Google en Zoho hebben sublieme oplossingen hiervoor ontwikkeld die in verhouding een stuk goedkoper zijn. Daarnaast zijn deze diensten vaak ook een stuk gebruiksvriendelijker en bieden ze ook nog extra functionaliteiten. 

Wat gebeurt er als ik geen actie onderneem?

Wanneer je schijfrumte vol zit, zal het hostingpakket en bijhorende website(s) nog wel functioneren echter kan er na verloop van tijd (bij 110%) geen nieuwe data weggeschreven worden. Het plaatsen van een blogbericht zal niet meer gaan, er kunnen problemen ontstaan met het uploaden van afbeeldingen, contact- of  bestelformulieren kunnen niet meer functioneren en er zullen problemen optreden met het e-mailverkeer (ontvangen en verzenden van e-mail). 

Kom je er niet uit? Stuur een bericht naar Webworx Stuur een bericht naar Webworx